Nattokináza
Nattokináza pre zdravšie srdce
Čo je Natto a Nattokináza?
Vedeli ste, že Japonsko je domovom najstaršej populácie na svete? Japonci si už po stáročia udržiavajú kardiovaskulárne zdravie vďaka jedlu nazývanému natto – fermentovanému sójovému produktu bohatému na nattokinázu.
Natto je fermentované baktériami Bacillus subtilis, ktoré podporujú gastrointestinálne zdravie. Nattokináza je silný proteolytický enzým, ktorý pomáha rozpúšťať krvné zrazeniny a podporuje zdravé srdce a krvný obeh.
Nattokináza podporuje zdravý obeh
Nattokináza je známa ako fibrinolytický enzým, ktorý pomáha zlepšovať krvný obeh a znižuje riziko kardiovaskulárnych problémov. Výskumy ukazujú, že nattokináza:
- Pomáha zabraňovať tvorbe krvných zrazenín.
- Môže pomôcť predchádzať mŕtvici a infarktu.
- Podporuje zdravý krvný tlak a zlepšuje cirkuláciu krvi.
- Odporúča sa pri dlhých letoch a pri dlhodobom sedení.
Prečo užívať doplnky nattokinázy?
Natto má špecifickú chuť a arómu, ktorá nemusí vyhovovať každému. Preto je dopĺňanie nattokinázy vo forme výživových doplnkov jednoduchšou a efektívnejšou alternatívou na podporu zdravého srdca a krvného obehu.